NL

Verhakselen van takkenhout

Na het snoeien of vellen van bomen blijft er heel wat klein takkenhout over dat opgeruimd moet worden. Uiteraard kan dat afgevoerd worden naar een containerpark, maar vaak is het efficiënter om dit middels een hakselaar fijn te snipperen. De snippers kunnen alsnog afgevoerd worden of kunnen in de tuin gebruikt worden tussen de planten, op een paadje of ze kunnen gecomposteerd worden.

De hakselaar wordt meestal gehuurd op het ogenblik dat het kosten/baten interessanter is dan de vele ritten naar een containerpark.
Deze hakselaars kan je dus huren »

Voor elke job een hakselaar

Het beest:
Vandaele 27-40

De zwaarste hakselaar in ons gamma. Dit beest lust takken en bomen tot een stamdiameter van maar liefst 27 cm. De vulopening is 27cm op 40 cm.
Deze hakselaar kan achter onze jeep getrokken worden tot op de werkplaats. Aanvoeren van stam- en takkenhout kan met de hand, minilader, of kraan.

Geschikt voor grote hoeveelheden en/of dikke stammen.

De alleskunner:
Greenmech op MultiOne

Deze hakselaar staat gemonteerd op de Multi-One minilader en wordt hydraulisch aangedreven. We rijden deze combinatie ter plaatse en het hakselen kan beginnen.
Geschikt om het takkenhout te hakselen van velopdrachten, op plaatsen waar de bereikbaarheid relatief goed is. VB in tuinen die bereikbaar zijn via een oprit of breed tuinpad.

Deze hakselaar heeft een invoeropening van 15 cm. In de praktijk hakselen we takken tot 12 cm met deze combo.

Moeilijk bereikbaar?:
JoBeau 300 komt overal

Is je tuin niet bereikbaar via een oprit, maar via een klein tuinpad of door de garage van je huis?

Dan kunnen we het takenhout alsnog hakselen met de Jo Beau M300.

Deze hakselaar heeft een capaciteit van maximaal 8 cm. In de praktijk hakselen we tot een doormeter van 5 cm met deze machine.

Filmpjes werking houthakselaar

Greenmech 15 cm